top of page

KEYNOTE

Inspelningarna av keynoteförläsningarna 2023 finns till påseende på sidan Material

Presentation av talarna

avatar.png

Louise Ardoris

1. Louise Ardoris.
Från Kaos till Klarhet – Tydliggörande pedagogik och visuell kommunikation som ett medel för att skapa empowerment, delaktighet och växande för individen

Louise Ardoris är beteendevetare och pedagog, och har bland annat skrivit böckerna Från Kaos till Klarhet och Andra sätt att nå fram, som beskriver hur vi kan arbeta med tydliggörande pedagogik för att förbättra vardagen för personer med NPF och IF.

Louise arbetar idag som verksamhetsutvecklare med fokus på metod i Trelleborgs kommun, och har under de senaste 20 åren föreläst, utbildat och handlett medarbetare runt om i Sverige i god omsorgspedagogik. Louise har själv arbetat i omsorgsverksamheter under många år och rör sig gärna mellan perspektiven – det nära perspektivet i direkt arbete med personen med funktionsnedsättning, medarbetarnas perspektiv och syn på sitt arbete samt hur omsorgspedagogik kan struktureras och passa in i organisationens olika delar och aktiviteter. 

avatar.png

N N

2.

Ett fotografi på Tobias Stålberg

Tobias Stålberg

3. Tobias Stålberg. Att kommunicera utan att tala

Tobias är den nyaste erfarenhetstalaren i Steg för steg i Österbotten. Med sin djupa förståelse och personliga erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) har Tobias levt sitt liv genom att bryta ner kommunikationsbarriärer. Med stöd från sin assistent förmedlar Tobias hur han dagligen utnyttjar AKK. Genom att dela sin egen resa belyser han vikten av att varje röst blir hörd och förstådd. Med sin bakgrund och sitt engagemang är Tobias en källa till inspiration för alla som är intresserade av AKK och dess potential att förändra liv.

bottom of page